AJANKOHTAISTA

 • 15.7.2019

  Joensuun jäähallille tekniikkatoimitus

  Urakoimme Mehtimäen jäähallille Joensuuhun uudet kylmätekniikkalaitteet. Urakkamme sisälsi kilpajäähallin sekä vanhan että myös uuden harjoitusjäähallin kylmätekniikkajärjestelmät sekä uuden harjoitusjäähallin jääratarakenteet. Jatkossa kolmen kaukalon jäähallin jäistä vastaavat 2 kappaletta Parkanossa valmistettua ST N600 -kylmätekniikkakoneistoa. Samaan konehuonetilaan sijoitettiin lisäksi ST 600HP-lauhdelämpöpumppu, joka tuottaa erinomaisella hyötysuhteella lämmintä vettä hallien eri lämmityspiireihin. Jääratakoneistojen kylmäaineena on luonnollinen kylmäaine ammoniakki (NH3) ja lämpöpumpun kylmäaine on R1234ze.

 • 25.6.2019

  Lippumäen jäähalliin Kuopioon tekniikkatoimitus

  Suomen Tekojää Oy toimitti Lippumäen uuteen kaksirataiseen jäähalliin kylmä-, IV- sekä lämpöpumpputekniikkajärjestelmät. Konehuonekontin alakerrassa sijaitsee jäähdytysteholtaan 700 kW:n NH3-kylmätekniikkalaitteisto sekä lämmitysteholtaan 200 kW:n lauhdelämpöpumppu. Konehuonekontin yläkertaan sijoitettiin hallitilan ilmanvaihtokone ja katolle kylmätekniikan nestejäähdytin. Kylmätekniikan tuottama lauhdelämpö otetaan talteen ja sitä hyödynnetään ilmanvaihtokoneen pattereilla sekä lämpöpumpun välityksellä hallin eri lämmityspiireissä.

 • 25.6.2019

  Skanssiin Euroopan suurin kauppakeskukseen toteutettu geoenergiakeskus

  Adven toteutti Turun kauppakeskus Skanssiin energiaremontin ja uuden geoenergialaitoksen maalämpöpumput valmisti Suomen Tekojää Oy. Lämpöpumppumodulit toimitettiin konehuonetilaan helmikuussa ja tarvittavien kytkentöjen, koeajojen ja käyttöönoton jälkeen kauppakeskuksen lämmitys ja jäähdytys tapahtuu nyt geoenergiakeskuksen kautta.

 • 18.6.2019

  Jyväskylän Energialle kaukojäähdytyskeskus

  Valmistimme Jyväskylän Energialle 5 MW:n kaukojäähdytyskeskuksen, joka sijoitettiin Keski-Suomen keskussairaala Novan alueelle Kukkumäkeen. Kaukojäähdytyskeskuksen tuottamalla jäähdytysenergialla viilennetään uuden sairaalarakennuksen tiloja.

 • 29.4.2019

  Tunnelmia SPORTEC -messuilta

  Olimme mukana Sportec-, Gymtec- & Welltec-liikuntapaikkamessuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 27.-28.3.2019.

  Esittelimme messuilla uuden sukupolven CO2-kylmätekniikkakoneistomme, joka ylläpiti messuhallissa 65 m2:n tekojäätä. Messujen aikana jäällä pääsivät kaikki halukkaat kokeilemaan curlingia sekä lisäksi molempina messupäivinä jäällä luisteli Tapparan taitoluistelijoita.

  Lisätietoja Suomen laajimmasta liikunnan ja hyvinvoinnin ammattilaisten tapahtumasta löydät messujen kotisivuilta: liikuntapaikkamessut.fi

 • 18.3.2019

  Olemme mukana Sportec -liikuntapaikkamessuilla

  Sportec, Gymtec & Welltec on pohjoismaiden laajimmat liikuntapaikkojen ammattimessut ja ne kokoavat jälleen yhteen liikunnan ja hyvinvoinnin, liikuntapaikka- ja viherrakentamisen, virkistysalueiden, kunto- ja terveysliikunnan ammattilaiset. Messut järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 27. - 28.3.2019.

  Osastoltamme A681 löydät luonnollisella CO2-kylmäaineella toteutetun uuden sukupolven jääradan, jolla voit testata curlingia tai tehdä vaikkapa piruetin. Tervetuloa!

  Lisätietoja messuista löydät täältä.

 • 18.3.2019

  Voisalmen koululle Lappeenrantaan CO2-tekojääjärjestelmä

  Valmistimme Lappeenrantaan Voisalmen koulun lähiliikuntapaikalle tekojääradan kylmätekniikkalaitteiston, joka sijoitettiin erilliseen konehuonekonttiin. Kuten monet muutkin viime aikoina valmistamamme ulkotekojääjärjestelmät, myös tämän kylmäaineena on ympäristöystävällinen hiilidioksidi.

 • 18.3.2019

  Sodankylän jäähallille tekniikkatoimitus

  Suomen Tekojää Oy toimitti Sodankylän uuteen jäähalliin kylmä-, IV- ja lämpöpumpputekniikkajärjestelmät sekä urakoi jääratarakenteet. Konehuonekontin alakerrassa sijaitsee jäähdytysteholtaan 450 kW:n NH3-kylmätekniikkalaitteisto sekä lämmitysteholtaan 200 kW:n lauhdelämpöpumppu. Konehuonekontin yläkertaan sijoitettiin hallitilan ilmanvaihtokone ja katolle kylmätekniikan nestejäähdytin. Kylmätekniikan tuottama lauhdelämpö otetaan talteen ja sitä hyödynnetään ilmanvaihtokoneen pattereilla sekä lämpöpumpun välityksellä hallin eri lämmityspiireissä.

 • 19.12.2018

  Juvanpuiston koululle Espooseen tekojää

  Valmistimme Juvanpuiston koulun tekojäälle kylmätekniikkajärjestelmän. Ympäristöystävällisellä ammoniakilla toimiva kuivahöyrysteinen kylmätekniikkajärjestelmä sijoitettiin erilliseen konehuonekonttiin. Kohde on Espoon kaupungin seitsemäs tekojää, joista Suomen Tekojää Oy on valmistanut kaikkiaan 5.

 • 17.12.2018

  Kolarin jäähallille CO2-kylmätekniikka- ja lämmöntalteenottojärjestelmät

  Valmistimme Kolarin jäähallille kylmätekniikkajärjestelmän, jossa kylmäaineena on ympäristöystävällinen hiilidioksidi. Tämä saneerauskohde toteutettiin siten, että kylmätekniikkakoneikko valmistettiin tehtaallamme Parkanossa ja kuljetettiin Kolariin, jossa se sijoitettiin olemassa olevaan konehuoneeseen. Kuten kaikki muutkin valmistamamme kylmätekniikkajärjestelmät, myös tämä ST C300 LC CO2-kylmäkoneisto on täysin etähallittava. Järjestelmän tuottama ylimääräinen lämpöenergia hyödynnetään tehokkaasti jäähallin lämmitysjärjestelmiin.