AJANKOHTAISTA

 • 7.3.2017

  Vedenjäähdytyslaitteisto Dieffenbacherille

  Valmistimme Dieffenbacherille 300 kW:n R717-vedenjäähdytyskoneikon. Koneikko toimitetaan Sveitsiin ja se tulee jäähdyttämään lastulevytehtaan liimakoneita.

 • 21.2.2017

  Pakastevarasto Lempäälään

  Valmistimme Lempäälän Marjamäkeen rakennettuun pakastevarastoon NH3- ja CO2 -kylmätekniikkalaitteistot. Pinta-alaltaan yli 5000 m2 kokoisessa varastossa on pakastustunneleita, pakastetiloja sekä viileitä tiloja. Kylmätekniikkakoneistot on sijoitettu sekä rakennuksessa sijaitsevaan konehuoneeseen, että rakennuksen ulkopuolelle sijoitettuun erilliseen konehuonekonttiin. Lisäksi urakoimme koko kiinteistön kattavan automaatiojärjestelmän.

 • 6.2.2017

  Olemme mukana SGGF 2017 -messuilla

  Sportec, Greentec, Gymtec & Fysiotec eli SGGF on Suomen laajin liikunnan ja hyvinvoinnin ammattilaisten tapahtuma, joka järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 16.-17.3.2017. Tervetuloa tutustumaan osastollemme A733.

  Lisätietoja messuista löydät: SGGF 2017

 • 24.1.2017

  Suomen Tekojäälle uusi logo

  Suomen Tekojää uudisti ilmettään ja otti vuoden 2017 alusta käyttöön uuden logon. Logo kuvastaa yrityksemme toimialaa ja tuotteita yhdistäen lumihiutaleen, jääkiteen sekä kylmäkontin. Uudessa logossa yhdistyy uusi virkistetty yritysilme sekä tuttu sinivalkoinen värimaailma. Nämä tutut värit henkivät paitsi lumen ja jään värejä myös vahvaa suomalaista erikoisalan osaamista, joka on kilpailuvalttimme myös maailmanmarkkinoilla.

  Uuden logon on suunnitellut parkanolainen Mainospalvelu Säkä.

   

 • 13.12.2016

  Jyväskylän Energialle kaukokylmätekniikkaa

  Jyväskyläläisen liikunta- ja hyvinvointikeskus Buugin yhteyteen on valmistunut uusi kaksiratainen jäähalli. Hallin tarvitsema kylmäenergia tehdään Jyväskylän Energian kaukokylmätekniikkakontissa, jonka on valmistanut Suomen Tekojää Oy.

  Hallin välittömään läheisyyteen sijoitettu tekniikkakontti on kaksikerroksinen ja sen alakerrassa sijaitsee jäähdytysteholtaan 580 kW:n R407F-kylmäaineelle rakennettu liuoslauhdutteinen kylmätekniikkalaitteisto. Koneiston lauhdelämpöä hyödynnetään kiinteistön lämmitysverkostossa sekä tekniikkakontin yläkerrassa sijaitsevan hallitilan ilmanvaihtokoneen lämmityspatterilla. Kontin tuottamaa kylmäenergiaa käytetään jääratojen lisäksi myös jäähdyttämään liikuntakeskuksen muita sisätiloja ilmanvaihdon välityksellä.

 • 17.11.2016

  Seinäjoen jääurheilukeskukseen uudet kylmälaitteet

  Seinäjoen jääurheilukeskuksen alueella on kaikkiaan kolme jäähallia sekä iso tekojää, jossa on 400m pikaluistelurata. Nyt valmistuneessa projektissa uusittiin ison tekojään, jäähallin sekä entisen ulkokaukalon paikalle rakennetun jäähallin kylmätekniikka kokonaisuudessaan.

  Suomen Tekojää Oy:n urakkaan kuului vanhan kylmätekniikan purkaminen, uuden kylmätekniikan suunnittelu, toteutus ja käyttöönotto avaimet käteen –periaatteella sekä myös ulkokaukalon paikalle rakennetun uuden jäähallin jäähdytysputkiston sekä -siirtolinjan uusiminen. Uusi nykyaikainen etähallittava NH3-kylmätekniikkalaitteisto sijoitettiin olemassa olevaan konehuoneeseen ja sen tuottamasta kylmäenergiasta 2 MW:a jakautuu isolle tekojäälle ja 500 kW:a kahteen jäähalliin. Samaan konehuoneeseen sijoitettiin myös 630 kW:n NH3-lauhdelämpöpumppu, joka tuottaa lämmintä vettä (+60°C) alueen lämmitysverkkoon sekä käyttöveden lämmittämiseen.

 • 4.11.2016

  Kuopion Energialle siirrettävä kaukojäähdytyskeskus

  Valmistimme Kuopion Energialle 1,6 MW:n siirrettävän jäähdytyskeskuksen, joka kytkettiin KYS Puijon sairaalan alueen kaukojäähdytysverkkoon. Jäähdytyskeskus on omalla muuntamolla varustettu itsenäisesti toimiva kokonaisuus ja se on liitetty 20kV sähköverkkoon. Järjestelmän 500 kW:n vapaajäähdytystoiminnolla, ulkoilman salliessa, jäähdytys tapahtuu ilman kylmäkompressoreita.

 • 27.10.2016

  Matinkylän urheilupuistoon tekojää

  Valmistimme Espoon Matinkylän urheilupuiston tekojääkentälle jäähdytyslaitteiston. Kylmätekniikkakontti on samanlainen kuin Espoon Leppävaaran urheilupuistoon kaksi vuotta sitten valmistamamme tekniikkakoneisto. NH3-kylmäaineella toimivan laitteiston jäähdytysteho on 460 kW ja se huolehtii urheilupuiston jääkiekkokaukalon jäähdytyksestä.

 • 12.10.2016

  Olemme mukana Energia 2016-messuilla

   Energiamessut järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 25.-27.10. Tervetuloa tutustumaan ratkaisuihimme osastolle: A311

   Lisätietoja messuista löydät: Energiamessut

 • 3.10.2016

  Kaksi ST350HP -lämpöpumppua Adven Oy:lle

  Valmistimme Adven Oy:lle Tornioon kaksi R134a-lämpöpumppukoneikkoa. Koneikkoja käytetään kiinteistön ja käyttöveden lämmitykseen sekä tarvittaessa myös kiinteistön jäähdytykseen. Lämpöpumppujen lämmitysteho on yhteensä 700 kW ja jäähdytysteho 500 kW. Ensimmäinen koneikko toimitettiin kiinteistön lämmönjakohuoneeseen kesäkuussa 2016 ja toinen syyskuussa 2016. Aiemmin Lapin Kullan panimona toimineessa rakennuksessa on tällä hetkellä mm. Duudsonit Activity Park Tornio.