AJANKOHTAISTA

 • 18.3.2019

  Sodankylän jäähallille tekniikkatoimitus

  Suomen Tekojää Oy toimitti Sodankylän uuteen jäähalliin kylmä-, IV- ja lämpöpumpputekniikkajärjestelmät sekä urakoi jääratarakenteet. Konehuonekontin alakerrassa sijaitsee jäähdytysteholtaan 450 kW:n NH3-kylmätekniikkalaitteisto sekä lämmitysteholtaan 200 kW:n lauhdelämpöpumppu. Konehuonekontin yläkertaan sijoitettiin hallitilan ilmanvaihtokone ja katolle kylmätekniikan nestejäähdytin. Kylmätekniikan tuottama lauhdelämpö otetaan talteen ja sitä hyödynnetään ilmanvaihtokoneen pattereilla sekä lämpöpumpun välityksellä hallin eri lämmityspiireissä.

 • 19.12.2018

  Juvanpuiston koululle Espooseen tekojää

  Valmistimme Juvanpuiston koulun tekojäälle kylmätekniikkajärjestelmän. Ympäristöystävällisellä ammoniakilla toimiva kuivahöyrysteinen kylmätekniikkajärjestelmä sijoitettiin erilliseen konehuonekonttiin. Kohde on Espoon kaupungin seitsemäs tekojää, joista Suomen Tekojää Oy on valmistanut kaikkiaan 5.

 • 17.12.2018

  Kolarin jäähallille CO2-kylmätekniikka- ja lämmöntalteenottojärjestelmät

  Valmistimme Kolarin jäähallille kylmätekniikkajärjestelmän, jossa kylmäaineena on ympäristöystävällinen hiilidioksidi. Tämä saneerauskohde toteutettiin siten, että kylmätekniikkakoneikko valmistettiin tehtaallamme Parkanossa ja kuljetettiin Kolariin, jossa se sijoitettiin olemassa olevaan konehuoneeseen. Kuten kaikki muutkin valmistamamme kylmätekniikkajärjestelmät, myös tämä ST C300 LC CO2-kylmäkoneisto on täysin etähallittava. Järjestelmän tuottama ylimääräinen lämpöenergia hyödynnetään tehokkaasti jäähallin lämmitysjärjestelmiin.

 • 13.12.2018

  Mäntyharjulle tekojääjärjestelmä

  Valmistimme Mäntyharjulle tekojääjärjestelmän, joka sijoitettiin erilliseen konehuonekonttiin. Tämän kohteen suunnittelussa ja valmistuksessa on huomioitu se, että tekojää on myöhemmin mahdollisimman helposti katettavissa ja näin muutettavissa jäähalliksi.

 • 4.12.2018

  Kuokkalan tekojäälle CO2-kylmätekniikkalaitteisto

  Valmistimme Jyväskylään Kuokkalan uudelle tekojäälle kylmätekniikkalaitteiston, joka sijoitettiin erilliseen konehuonekonttiin. Kuten monet muutkin viime aikoina valmistamamme ulkotekojääjärjestelmät, myös tämän kylmäaineena on ympäristöystävällinen hiilidioksidi.

 • 19.11.2018

  Rantapuiston tekojäälle Järvenpäähän CO2-kylmätekniikkalaitteisto

  Valmistimme Rantapuiston tekojäälle kylmätekniikkalaitteiston, joka sijoitettiin erilliseen konehuonekonttiin. Kuten monet muutkin viime aikoina valmistamamme ulkotekojääjärjestelmät, myös tämän kylmäaineena on ympäristöystävällinen hiilidioksidi.

 • 9.8.2018

  Vaasa Areenalle uudet kylmätekniset järjestelmät

  Suomen Tekojää Oy urakoi Vaasa Areenalle tekniikkasaneerauksen ja urakka sisälsi uusien tekniikkajärjestelmien toimitukset avaimet käteen -periaatteella. Jatkossa liigajoukkue Vaasan Sportin kotiareenan sekä väliseinän takana olevien kahden harjoitusjäähallin jäistä vastaa 2 kappaletta Parkanossa valmistettua ST N700 kylmätekniikkakoneistoa, jotka on sijoitettu erilliseen kylmätekniikkakonehuonekonttiin. Samaan konehuonekonttiin sijoitettiin myös kaksi kappaletta ST N400 HP -lauhdelämpöpumppua, jotka tuottavat erinomaisella hyötysuhteella lämmintä vettä hallien eri lämmityspiireihin. Kaikkien näiden laitteiden kylmäaineena on luonnollinen ja ympäristöystävällinen ammoniakki (NH3).

  Konehuonekontti valmistettiin kesäkuun aikana Parkanossa, toimitettiin Vaasaan heinäkuun toisella viikolla ja tarvittavien kytkentöjen, koeajojen ja käyttöönottojen jälkeen harjoitushallit olivat käytössä jo heinäkuun lopulla.

 • 28.6.2018

  Kaarelan jäähallille Helsinkiin tekniikkatoimitus

  Suomen Tekojää Oy toimitti Kaarelan uuteen kaksirataiseen jäähalliin kylmä-, IV- sekä lämpöpumpputekniikkajärjestelmät. Konehuonekontin alakerrassa sijaitsee jäähdytysteholtaan 700 kW:n NH3-kylmätekniikkalaitteisto sekä lämmitysteholtaan 200 kW:n lauhdelämpöpumppu. Konehuonekontin yläkertaan sijoitettiin hallitilan ilmanvaihtokone ja katolle kylmätekniikan nestejäähdytin. Kylmätekniikan tuottama lauhdelämpö otetaan talteen ja sitä hyödynnetään ilmanvaihtokoneen pattereilla sekä lämpöpumpun välityksellä hallin eri lämmityspiireissä.

 • 26.2.2018

  Pakastustunneleita Seinäjoelle

  Valmistimme Seinäjoella laajennettuun pakastevarastoon NH3- ja CO2 -kylmätekniikkalaitteistot. Kokonaispinta-alaltaan yli 7200 m2 pakastevarastossa oli jo ennestään pakastustunneleita, pakastetiloja sekä viileitä tiloja, joiden kylmätekniikan olemme valmistaneet vuosina 2009 - 2010. Tässä toisessa yhteensä 260 m2:n laajennuksessa rakennuksen tunnelointitila tuplaantui. Kylmätekniikkakoneistot on sijoitettu rakennuksen ulkopuolelle erilliseen konehuonekonttiin.

 • 21.11.2017

  Perhon tekojääradalle kylmätekniikkalaitteisto

  Valmistimme Perhon tekojääradalle energiatehokkaan ja täysin etähallittavan kylmätekniikkalaitteiston, joka sijoitettiin kentän läheisyyteen erilliseen konehuonekonttiin.