AJANKOHTAISTA

 • 29.4.2019

  Tunnelmia SPORTEC -messuilta

  Olimme mukana Sportec-, Gymtec- & Welltec-liikuntapaikkamessuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 27.-28.3.2019.

  Esittelimme messuilla uuden sukupolven CO2-kylmätekniikkakoneistomme, joka ylläpiti messuhallissa 65 m2:n tekojäätä. Messujen aikana jäällä pääsivät kaikki halukkaat kokeilemaan curlingia sekä lisäksi molempina messupäivinä jäällä luisteli Tapparan taitoluistelijoita.

  Lisätietoja Suomen laajimmasta liikunnan ja hyvinvoinnin ammattilaisten tapahtumasta löydät messujen kotisivuilta: liikuntapaikkamessut.fi

 • 18.3.2019

  Olemme mukana Sportec -liikuntapaikkamessuilla

  Sportec, Gymtec & Welltec on pohjoismaiden laajimmat liikuntapaikkojen ammattimessut ja ne kokoavat jälleen yhteen liikunnan ja hyvinvoinnin, liikuntapaikka- ja viherrakentamisen, virkistysalueiden, kunto- ja terveysliikunnan ammattilaiset. Messut järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 27. - 28.3.2019.

  Osastoltamme A681 löydät luonnollisella CO2-kylmäaineella toteutetun uuden sukupolven jääradan, jolla voit testata curlingia tai tehdä vaikkapa piruetin. Tervetuloa!

  Lisätietoja messuista löydät täältä.

 • 18.3.2019

  Voisalmen koululle Lappeenrantaan CO2-tekojääjärjestelmä

  Valmistimme Lappeenrantaan Voisalmen koulun lähiliikuntapaikalle tekojääradan kylmätekniikkalaitteiston, joka sijoitettiin erilliseen konehuonekonttiin. Kuten monet muutkin viime aikoina valmistamamme ulkotekojääjärjestelmät, myös tämän kylmäaineena on ympäristöystävällinen hiilidioksidi.

 • 18.3.2019

  Sodankylän jäähallille tekniikkatoimitus

  Suomen Tekojää Oy toimitti Sodankylän uuteen jäähalliin kylmä-, IV- ja lämpöpumpputekniikkajärjestelmät sekä urakoi jääratarakenteet. Konehuonekontin alakerrassa sijaitsee jäähdytysteholtaan 450 kW:n NH3-kylmätekniikkalaitteisto sekä lämmitysteholtaan 200 kW:n lauhdelämpöpumppu. Konehuonekontin yläkertaan sijoitettiin hallitilan ilmanvaihtokone ja katolle kylmätekniikan nestejäähdytin. Kylmätekniikan tuottama lauhdelämpö otetaan talteen ja sitä hyödynnetään ilmanvaihtokoneen pattereilla sekä lämpöpumpun välityksellä hallin eri lämmityspiireissä.

 • 19.12.2018

  Juvanpuiston koululle Espooseen tekojää

  Valmistimme Juvanpuiston koulun tekojäälle kylmätekniikkajärjestelmän. Ympäristöystävällisellä ammoniakilla toimiva kuivahöyrysteinen kylmätekniikkajärjestelmä sijoitettiin erilliseen konehuonekonttiin. Kohde on Espoon kaupungin seitsemäs tekojää, joista Suomen Tekojää Oy on valmistanut kaikkiaan 5.

 • 17.12.2018

  Kolarin jäähallille CO2-kylmätekniikka- ja lämmöntalteenottojärjestelmät

  Valmistimme Kolarin jäähallille kylmätekniikkajärjestelmän, jossa kylmäaineena on ympäristöystävällinen hiilidioksidi. Tämä saneerauskohde toteutettiin siten, että kylmätekniikkakoneikko valmistettiin tehtaallamme Parkanossa ja kuljetettiin Kolariin, jossa se sijoitettiin olemassa olevaan konehuoneeseen. Kuten kaikki muutkin valmistamamme kylmätekniikkajärjestelmät, myös tämä ST C300 LC CO2-kylmäkoneisto on täysin etähallittava. Järjestelmän tuottama ylimääräinen lämpöenergia hyödynnetään tehokkaasti jäähallin lämmitysjärjestelmiin.

 • 13.12.2018

  Mäntyharjulle tekojääjärjestelmä

  Valmistimme Mäntyharjulle tekojääjärjestelmän, joka sijoitettiin erilliseen konehuonekonttiin. Tämän kohteen suunnittelussa ja valmistuksessa on huomioitu se, että tekojää on myöhemmin mahdollisimman helposti katettavissa ja näin muutettavissa jäähalliksi.

 • 4.12.2018

  Kuokkalan tekojäälle CO2-kylmätekniikkalaitteisto

  Valmistimme Jyväskylään Kuokkalan uudelle tekojäälle kylmätekniikkalaitteiston, joka sijoitettiin erilliseen konehuonekonttiin. Kuten monet muutkin viime aikoina valmistamamme ulkotekojääjärjestelmät, myös tämän kylmäaineena on ympäristöystävällinen hiilidioksidi.

 • 19.11.2018

  Rantapuiston tekojäälle Järvenpäähän CO2-kylmätekniikkalaitteisto

  Valmistimme Rantapuiston tekojäälle kylmätekniikkalaitteiston, joka sijoitettiin erilliseen konehuonekonttiin. Kuten monet muutkin viime aikoina valmistamamme ulkotekojääjärjestelmät, myös tämän kylmäaineena on ympäristöystävällinen hiilidioksidi.

 • 9.8.2018

  Vaasa Areenalle uudet kylmätekniset järjestelmät

  Suomen Tekojää Oy urakoi Vaasa Areenalle tekniikkasaneerauksen ja urakka sisälsi uusien tekniikkajärjestelmien toimitukset avaimet käteen -periaatteella. Jatkossa liigajoukkue Vaasan Sportin kotiareenan sekä väliseinän takana olevien kahden harjoitusjäähallin jäistä vastaa 2 kappaletta Parkanossa valmistettua ST N700 kylmätekniikkakoneistoa, jotka on sijoitettu erilliseen kylmätekniikkakonehuonekonttiin. Samaan konehuonekonttiin sijoitettiin myös kaksi kappaletta ST N400 HP -lauhdelämpöpumppua, jotka tuottavat erinomaisella hyötysuhteella lämmintä vettä hallien eri lämmityspiireihin. Kaikkien näiden laitteiden kylmäaineena on luonnollinen ja ympäristöystävällinen ammoniakki (NH3).

  Konehuonekontti valmistettiin kesäkuun aikana Parkanossa, toimitettiin Vaasaan heinäkuun toisella viikolla ja tarvittavien kytkentöjen, koeajojen ja käyttöönottojen jälkeen harjoitushallit olivat käytössä jo heinäkuun lopulla.