AJANKOHTAISTA

 • 25.7.2017

  Kotkan jäähalleille tekniikkasaneeraus

  Suomen Tekojää Oy urakoi Kotkan jäähallien tekniikkasaneerauksen. Urakka sisälsi vanhan tekniikan purkutyöt ja konehuoneen kunnostuksen sekä uusien tekniikkajärjestelmien toimituksen avaimet käteen -periaatteella. Jatkossa 1958 katsomopaikan kilpahallin ja 100 katsomopaikan harjoitushallin jäähdytyksestä vastaa Parkanossa valmistettu ST N600 kylmätekniikkalaitteisto, jonka kylmäaineena on luonnollinen ja ympäristöystävällinen ammoniakki (NH3). Samaan konehuonetilaan sijoitettiin myös ammoniakilla toimiva ST N250 HP -lauhdelämpöpumppu, joka tuottaa erinomaisella hyötysuhteella lämmintä vettä hallien käyttäjien tarpeisiin.

  Saneeraus aloitettiin huhtikuun lopulla purkutöillä ja koneikot valmistettiin kesäkuun aikana Parkanossa. Koneikkojen asennustyöt jäähallin konehuonetilaan, tarvittavat koeajot ja käyttöönotto tehtiin heinäkuulla. Jään tekemisen jälkeen halli avautuu käyttäjille jälleen elokuulla.

 • 24.7.2017

  Tesoman uudelle jäähallille NH3-kylmätekniikkalaitteisto

  Tampereen Tesomalle valmistui heinäkuussa 2017 uusi 1396 katsomopaikan jäähalli. Suomen Tekojää Oy toimi hallin kylmätekniikkaurakoitsijana ja jäähallirakennuksen taakse sijoitettu erillinen kylmätekniikkakonehuonekontti valmistettiin tehtaallamme Parkanossa. Tehdasvalmis ammoniakilla toimiva kylmätekniikkakonehuonekontti kuljetettiin työmaalle ja tarvittavien putki- ja sähkökytkentöjen jälkeen se oli valmis käyttöön.

 • 17.7.2017

  Kuortaneen jäähallille uutta kylmä-, LTO- ja ilmanvaihtotekniikkaa

  Suomen Tekojää Oy urakoi Kuortaneen urheiluopiston jäähallin tekniikkasaneerauksen. Vanha kylmätekniikkalaitteisto ja hallitilan ilmanvaihto korvattiin uudella nykyaikaisella ja täysin etähallittavalla järjestelmällä, joka sijoitettiin hallinrakennuksen taakse erilliseen konehuonekonttiin. Konehuonekontin alakerrassa sijaitsee jäähdytysteholtaan 580 kW:n NH3-kylmätekniikkalaitteisto sekä lämmitysteholtaan 200 kW:n lauhdelämpöpumppu. Konehuonekontin yläkertaan sijoitettiin hallitilan ilmanvaihtokone ja katolle kylmätekniikan nestejäähdytin. Kylmätekniikan tuottama lauhdelämpö otetaan talteen ja sitä hyödynnetään ilmanvaihtokoneen pattereilla sekä lämpöpumpun välityksellä hallin eri lämmityspiireissä.

  Lisähaastetta tähän mittavaan urakkaan toi se, että hallissa tuli olla jää koko remontin ajan. Oikealla työn ja työvaiheiden ajoittamisella tästäkin haasteesta selvittiin ja vaihto vanhasta järjestelmästä uuteen onnistui hyvin.

 • 27.4.2017

  Vedenjäähdytyslaitteisto ceATec:lle

  Valmistimme ceATec:lle 300 kW:n R717-vedenjäähdytyskoneikon. Koneikko toimitetaan Sveitsiin lastulevytehtaalle.

 • 12.4.2017

  Espoonlahden urheilupuistoon tekojää

  Valmistimme Espoonlahden urheilupuiston tekojääkentälle jäähdytyslaitteiston. Kylmätekniikkakontti on samanlainen kuin Espoon Matinkylän ja Leppävaaran urheilupuistoihin aiemmin valmistamamme tekniikkakoneistot. NH3-kylmäaineella toimivan laitteiston jäähdytysteho on 460 kW ja se huolehtii urheilupuiston jääkiekkokaukalon jäähdytyksestä. Tekojääkaukalo otetaan käyttöön syksyllä 2017.

 • 24.3.2017

  Tunnelmia SGGF 2017 -messuilta

  Olimme mukana Sportec, Greentec, Gymtec & Fysiotec eli SGGF-messuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 16.-17.3.2017. Tässä muutama valokuva messuosastoltamme: 

   

  Lisätietoja Suomen laajimmasta liikunnan ja hyvinvoinnin ammattilaisten tapahtumasta löydät messujen kotisivuilta: www.sggf.fi

 • 7.3.2017

  Vedenjäähdytyslaitteisto Dieffenbacherille

  Valmistimme Dieffenbacherille 300 kW:n R717-vedenjäähdytyskoneikon. Koneikko toimitetaan Sveitsiin ja se tulee jäähdyttämään lastulevytehtaan liimakoneita.

 • 21.2.2017

  Pakastevarasto Lempäälään

  Valmistimme Lempäälän Marjamäkeen rakennettuun pakastevarastoon NH3- ja CO2 -kylmätekniikkalaitteistot. Pinta-alaltaan yli 5000 m2 kokoisessa varastossa on pakastustunneleita, pakastetiloja sekä viileitä tiloja. Kylmätekniikkakoneistot on sijoitettu sekä rakennuksessa sijaitsevaan konehuoneeseen, että rakennuksen ulkopuolelle sijoitettuun erilliseen konehuonekonttiin. Lisäksi urakoimme koko kiinteistön kattavan automaatiojärjestelmän.

 • 6.2.2017

  Olemme mukana SGGF 2017 -messuilla

  Sportec, Greentec, Gymtec & Fysiotec eli SGGF on Suomen laajin liikunnan ja hyvinvoinnin ammattilaisten tapahtuma, joka järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 16.-17.3.2017. Tervetuloa tutustumaan osastollemme A733.

  Lisätietoja messuista löydät: SGGF 2017

 • 24.1.2017

  Suomen Tekojäälle uusi logo

  Suomen Tekojää uudisti ilmettään ja otti vuoden 2017 alusta käyttöön uuden logon. Logo kuvastaa yrityksemme toimialaa ja tuotteita yhdistäen lumihiutaleen, jääkiteen sekä kylmäkontin. Uudessa logossa yhdistyy uusi virkistetty yritysilme sekä tuttu sinivalkoinen värimaailma. Nämä tutut värit henkivät paitsi lumen ja jään värejä myös vahvaa suomalaista erikoisalan osaamista, joka on kilpailuvalttimme myös maailmanmarkkinoilla.

  Uuden logon on suunnitellut parkanolainen Mainospalvelu Säkä.