TYÖT

Suomen Tekojää Oy:n merkittävimmät referenssitJärvenpään Sosiaali- ja Terveyskeskus Myllynkulma
Valmistimme kiinteistön lämmitykseen ja jäähdytykseen sekä käyttöveden lämmitykseen käytettävät lämpöpumppuyksiköt vuoden 2016 alussa.

Lue lisää: www.jarvenpaanterveystalo.fi

Koulukadun kenttä, Tampere.
Suomen ensimmäisen tekojääradan kylmätekniikan perusparannusprojekti toteutettiin syksyllä 2015. Projekti käsitti uuden kylmätekniikkakoneistokontin, jolla tehdään kahden ulkokaukalon vaatima ratakylmä.

Torwar Hall, Varsova Puola
Monitoimihalli saneerattiin vuonna 2015 ja uuden energiatehokkaan NH3 -kylmätekniikkajärjestelmän valmisti Suomen Tekojää Oy.

Mäntän jääareena
Mänttään rakennettiin uusi jäähalli, joka valmistui vuonna 2015. Suomen Tekojää Oy:n projekti sisälsi hallin ilmanvaihto-, lämmöntalteenotto- ja automaatiojärjestelmätoimitukset sekä ratarakenteet jäähdytys- ja routasuojaputkistoineen. Lisäksi kaksi vuotta aiemmin nyt puretulle Mänttä-Vilppulan vanhalle jäähallille toimittamamme kylmätekniikkakoneisto siirrettiin palvelemaan uutta areenaa.

Lue lisää: www.mantanareena.com

VTB Ice Palace
Suomen Tekojää Oy toimitti vuonna 2015 Moskovaan valmistuneeseen VTB Ice Palace monitoimiareenaan kylmätekniikan. 12 100 katsojapaikan pääareenan lisäksi saman katon alta löytyy 3500 katsojapaikan pienempi areena sekä myös 500 katsojapaikan harjoitushalli. Areenan jääratojen jäähdytyksestä huolehtivat 4 koneikkoa, joiden jokaisen jäähdytysteho on 550 kW. Ilmastoinnin jäähdytyksen puolestaan varmistavat 4 koneikkoa, joiden jokaisen jäähdytysteho on 1700 kW. Areena toimii vuoden 2016 jääkiekon MM-kilpailuiden pääareenana ja on KHL-joukkue Moskovan Dynamon kotihalli.

Lassilan ulkotekojää, Helsinki
Ulkotekojään automaation tehtiin ohjelmistopäivitys kesällä 2015. Työn lopputuloksena käyttäjällä on uusimmat työkalut energianhallintaan sekä -seurantaan.

Lue lisää: Kylmälaitteiden ohjelmistopäivitykset-esite

Imatran jäähalli
Jäähallin automaation tehtiin ohjelmistopäivitys kesällä 2015. Työn lopputuloksena käyttäjällä on uusimmat työkalut energianhallintaan sekä -seurantaan.

Lue lisää: Kylmälaitteiden ohjelmistopäivitykset-esite

Tondiraba jäähall, Tallinna Viro.
Tallinnaan valmistui vuonna 2014 nykyaikainen monitoimiareena, jonka kylmätekniikka-, lämmöntalteenotto- ja lämpöpumppujärjestelmätoimituksista vastasi Suomen Tekojää Oy. Urakkaamme kuului myös pääareenan, 2 harjoitusjäähallin sekä curlinghallin ratarakenteet jäähdytys- ja routasuojaputkistoineen.

Lue lisää: www.tondirabaicehall.ee

Karstulan jäähalli
Karstulaan valmistui vuonna 2014 jäähalli, jonka kylmätekniikka-, lämpöpumppu- ja lämmöntalteenottojärjestelmät sekä hallin ilmanvaihto- ja ilmankuivausjärjestelmät toteutti Suomen Tekojää Oy. Myös ratarakenteet jäähdytys- ja routasuojaputkistoineen sisältyivät urakkaamme.

Lue lisää: www.karstula-areena.fi

Indoor 2, Ivalo
Test World Oy rakennutti vuoden 2014 aikana Ivaloon toisen autotestihallin ja sen kylmätekniikka-, ilmanvaihto-, ilmankuivaus-, lämmitys- ja automaatiojärjestelmätoimituksesta vastasi Suomen Tekojää Oy. Urakkaan kuului myös edellä mainittujen kokonaisuuksien suunnittelu viitesuunnitelman pohjalta. Myös jäähdytettävän betonilaatan sekä alapohjan routasuojauksen suunnittelu ja rakentaminen oli osa urakkaamme.

Lue lisää: www.testworld.fi

Olympialaiset 2014, Sochi Venäjä
Suomen Tekojää Oy valmisti merkittävän osan Sochin olympiakisojen jäistä. Näistä merkittävimmät olivat 12 000 katsojan taitoluisteluhalli Iceberg sekä 7 000 katsojan Shayba arena, joka toimi jääkiekon toisena peliareenana. Molemmissa projekteissa toimitukseemme kuuluivat sekä jääradan kylmätekniikka- että ilmanvaihdon jäähdytysjärjestelmät. Myös 3 000 katsojan Sochi Curling Center:n sekä jääkiekon ja taitoluistelun harjoitushallien jääratojen kylmätekniikka- ja ilmanvaihdon jäähdytysjärjestelmät valmistettiin Parkanossa. Myös kelkkailun lähtöharjoituspaikan kylmätekniikkajärjestelmän ja pikaluisteluhallin ratarakenteet jäähdytysputkistoineen urakoi Suomen Tekojää Oy.

Lue lisää: www.olympic.org/sochi-2014-winter-olympics

Malmin jäähalli, Helsinki
Jäähallin automaatioon tehtiin kattava saneeraus kesällä 2014 ja työn lopputuloksena jäähallin automaatiojärjestelmä on nyt nykyaikainen, taloudellinen ja etähallittava.

Lue lisää: Automaatiosaneeraus-esite

Paloheinän jäähalli, Helsinki
Jäähallin automaatioon tehtiin kattava saneeraus kesällä 2014 ja työn lopputuloksena jäähallin automaatiojärjestelmä on nyt nykyaikainen, taloudellinen ja etähallittava.

Lue lisää: Automaatiosaneeraus-esite

Hiekkaharjun tekojää, Vantaa
Hiekkaharjun urheilupuistoon valmistui vuoden 2013 syksyllä tekojääkenttä. Suomen Tekojää Oy toimitti kohteeseen konehuonekontin, jossa on nykyaikainen R134a -kylmäaineella toimiva kylmätekniikkakoneisto.

Martinlaakson tekojää, Vantaa
Martinlaaksoon valmistui vuoden 2013 syksyllä noin 2 000 m2:n tekojääkenttä. Suomen Tekojää Oy toimitti kohteeseen konehuonekontin, jossa on nykyaikainen R134a -kylmäaineella toimiva kylmätekniikkakoneisto.

Äijänsuon jäähallit, Rauma
Rauman Lukon liigajoukkueen kotihallin Kivikylän Areenan sekä viereisen harjoitushallin kylmätekniikkajärjestelmät saneerattiin kesällä 2013. Uudet kylmätekniikkalaitteet sijoitettiin hallin ulkopuolelle erilliseen konehuonekonttiin ja vanhaan tekniikkatilaan sijoitettiin nykyaikainen lauhdelämpöpumppu- sekä lämmöntalteenottojärjestelmät.

Lempäälän terveyskeskus
Suomen Tekojää Oy urakoi Lempäälän Lämpö Oy:lle kaukokylmän tuotantoyksikön vuonna 2013. Kylmätekniikkakontti sijoitettiin Lempäälän terveyskeskuksen pihamaalle Kirkkojärven läheisyyteen. Järjestelmä tuottaa kylmäenergiaa sekä terveyskeskukselle että kaukokylmäverkostoon.

Saarioinen, Huittinen
Tuotantolaitokseen rakennetiin vuonna 2013 keskitetty kylmätekniikka- ja lauhdelämpöpumppujärjestelmä, jotka sijoitettiin erilliseen konehuonekonttiin.

Novo Nordisk, Kaluga Venäjä
Valmistimme ja asensimme käyttökuntoon Kalugaan rakennettuun lääketehtaaseen kylmätekniikan. Välilliset NH3-kylmätekniikkajärjestelmät tuottavat lääketehtaan tuotantotilojen tarvitseman kylmäenergian ja varastotilojen kylmä tehdään freonikoneikolla. NH3-koneikkoja on yhteensä 6 kappaletta ja niiden yhteenlaskettu kylmäteho on 2,5 MW. Varastotilojen jäähdytyskoneikon teho on 200 kW.

Indoor 1, Ivalo
Test World Oy rakennutti vuoden 2012 aikana Ivaloon autotestihallin ja sen kylmätekniikka-, lämpöpumppu-, ilmanvaihto-, ilmankuivaus- ja lämmitysjestelmätoimituksesta vastasi Suomen Tekojää Oy. Myös jäähdytettävän betonilaatan sekä alapohjan routasuojauksen rakentaminen oli osa urakkaamme.

Lue lisää: www.testworld.fi

Kämärin jääurheilukeskus, Varkaus
Kämärin jääurheilukeskuksen ison ulkotekojääradan sekä 2 jäähallin kylmätekniikkajärjestelmät saneerattiin Suomen Tekojää Oy:n toimesta kesällä 2013. Järjestelmään lisättiin myös nykyaikainen lauhdelämpöpumppu, jonka tuottamaa lämpöenergiaa hyödynnetään jäähallien lämmitysverkostossa sekä käyttöveden esilämmityksessä.

Lue lisää: www.varkaus.fi/palvelut/liikunta_ja_ulkoilu/liikuntapaikat/jaaurheilu

Ikea Raisio
Lämmitysjärjestelmän saneeraus, jossa Ikea tavaratalon lämmitysjärjestelmä vaihdettiin kaukolämmöstä lämpöpumppuun, otettiin käyttöön tammikuussa 2013. Projektissa toinen kiinteistön jo olemassa olevista vedenjäähdyttimistä muutettiin toimimaan lämpöpumppuna ja Suomen Tekojää Oy:n rooli oli vahvan kylmätekniikan osaamisen myötä lämpöpumppu-automaatiourakoitsija.

Lue projektista lisää Kylmä extra -julkaisun (1/2013) sivulta 40 alkaen: www.e-julkaisu.fi/skll/ke1301

Lähdepellon jäähalli, Rauma.
Rauman Lähdepellon urheilualueelle valmistui loppuvuodesta 2012 uusi kahden kaukalon jäähalli, joka nykyisin tunnetaan nimellä Tuki-Areena. Hallin kylmätekniikka-, lauhdelämpöpumppu-, lämmöntalteenotto-, ilmanvaihto- ja ilmankuivausjärjestelmät valmisti erilliseen konehuonekonttiin Suomen Tekojää Oy.

Lue lisää: www.tukiareena.fi

Keski-Espoon urheilupuisto
Vuonna 2012 toimitimme Keski-Espoon urheilupuistoon tekojääkentän kylmätekniikkakoneistokontin. Vuonna 2015 sen lämmöntalteenottojärjestelmään lisättiin vielä viereisen jalkapallokentän lämmitysjärjestelmä.

Lenhovdan jäähalli, Uppvidinge Ruotsi
Lenhovdan jäähalli saneerattiin kattavasti vuonna 2012. Suomen Tekojää Oy valmisti ja toimitti kohteeseen uuden erillisen tekniikkakonekontin, jonka laitteilla tehdään jääradan vaatima ratakylmä sekä hoidetaan hallitilan ilmanvaihto- ja ilmankuivaus sekä myös sosiaalitilojen ilmanvaihto. Kylmäkoneiston kylmäaineena on luonnollinen ja ympäristöystävällinen ammoniakki (NH3). Lauhdelämpöpumpun, jonka tuottamaa lämpöä käytetään hallin lämmitysverkostossa, kylmäaineena on R410A.

Isomäen jäähalli, Pori
Porin Ässien liigajoukkueen kotihalli on remontoitu kesän ja syksyn 2015 aikana vastaamaan nykyajan vaatimuksia. Hallin kylmätekniikkajärjestelmät saneerattiin kuitenkin jo vuonna 2011 ja urakasta vastasi Suomen Tekojää Oy. Samaan kylmätekniikkakonttiin rakennettiin nykyaikaiset lämpöpumppu- ja lämmöntalteenottojärjestelmät, joiden käyttöä tehostettiin vielä entisestään syksyllä 2015.

Espoo Metro Areena
Espoon Bluesin liigajoukkueen kotihallin (aikaisemmin Barona Areena) kylmätekniikkajärjestelmät saneerattiin vuonna 2011. Samalla monitoimihallin lämmöntalteenottoa nykyaikaistettiin mm. lisäämällä järjestelmään lauhdelämpöpumppu. Kylmätekniikkajärjestelmän saneerauksessa varauduttiin viereen rakennettavan harjoitushallin vaatimuksiin ja harjoitushalli valmistuikin areenan kylkeen vuonna 2015.

Lue lisää: www.metroareena.fi

Suomen Urheiluopisto, Vierumäki
Urheiluopiston jäähallien kylmätekniikkasaneerauksen sekä lauhdelämpöpumppu- ja lämmöntalteenottojärjestelmän rakentamisen kesällä 2011 urakoi Suomen Tekojää Oy.

Lue lisää: www.vierumaki.fi/suomen-urheiluopisto

Holiday Club Saimaa, Lappeenranta.
Kylpylähotellin ilmastoinnin jäähdytysjärjestelmä vapaajäähdytystoiminnolla sekä kylpylärakennuksen sisällä olevan jääareenan kylmätekniikkajärjestelmä lämmöntalteenotolla urakoitiin vuonna 2011.

Pakkasvakka, Säkylä
Aiemmin valmistuneeseen pakastevarastoon tehtiin vuonna 2011 laajennus, johon sijoitettiin pakastustunneleita. Suomen Tekojää Oy valmisti tunneleiden CO2-kylmätekniikkajärjestelmän, joka sijoitettiin hallin yhteyteen rakennettuun konehuoneeseen.

Lue lisää: www.pakkasvakka.fi

Sentteri, Tampere
Tampereen Kaukajärvelle valmistui vuonna 1999 kahden kaukalon jäähalli, jonka kylmätekniikkatoimittaja oli Suomen Tekojää Oy. Vuonna 2011 olemassa olevien hallin kylkeen rakennettiin hallilaajennus, joka käsitti yhden lisäkaukalon. Samalla tehtiin koko hallin kylmätekniikan saneeraus. Suomen Tekojää Oy toimitti kohteeseen uuden erillisen tekniikkakonekontin, jonka laitteilla tehdään kaikkien kolmen jääradan vaatima ratakylmä sekä hoidetaan uusimman hallin ilmanvaihto- ja ilmankuivaus.

Lue lisää: www.sentteritampere.fi

Vida Arena, Växjö Ruotsi
Växjö Lakers SHL-joukkueelle valmistui uudeksi kotihalliksi vuonna 2011 monitoimihalli, joka sai nimekseen Vida Arena. Hallin katsojakapasiteetti jääkiekko-ottelussa on 5 000 henkilöä ja sen kylmätekniikka- ja lämmöntalteenottojärjestelmän laitteet valmisti Suomen Tekojää Oy.

Lue lisää: www.vidaarena.se

Raumanmeren tekojäärata, Rauma
Raumanmeren peruskoulun välittömään läheisyyteen valmistui vuonna 2011 tekojäärata, jonka jäädytettävä pinta-ala on 3200 m2. Suomen Tekojää Oy toimitti kohteeseen erillisen konehuonekontin, jossa on luonnollisena ja ympäristöystävällisenä kylmäaineena ammoniakki (NH3).

Botnia Freeze Oy, Seinäjoki.
Aiemmin valmistuneeseen pakastevarastoon tehtiin jo heti seuraavana vuonna 2010 laajennus, johon sijoitettiin pakastustunneleita. Suomen Tekojää Oy valmisti CO2-kylmätekniikkajärjestelmän, joka sijoitettiin erilliseen konehuonekonttiin.

Botnia Freeze Oy, Seinäjoki.
Seinäjoelle valmistui vuonna 2009 logistiikkakeskus, jonka sydämenä on yli 5000 m2:n -25 °C pakastevarasto. Suomen Tekojää Oy valmisti CO2-kylmätekniikkajärjestelmän ja se asennettiin hallin kyljessä sijaitsevaan konehuoneeseen.

Isku Areena, Lahti
Lahden Pelicans liigajoukkueen kotihalli saneerattiin vuonna 2010 ja samalla uusittiin hallin kylmätekniikka- ja lämmöntalteenottojärjestelmät. Suomen Tekojää Oy toimitti hallin pihaan erillisen konehuonekontin, jossa on luonnollisena ja ympäristöystävällisenä kylmäaineena ammoniakki (NH3).

Arena Vänersborg, Ruotsi.
Vänersborgin urheilukeskukseen valmistui syyskuussa 2009 monitoimihalli, jossa voidaan pelata myös jääpalloa ja Ruotsin jääpallon pääsarjan joukkue IFK Vänersborg käyttääkin sitä kotiareenanaan. Hallin katsojakapasiteetti jääpallossa on 5 700 henkilöä, mutta esimerkiksi konserttikäytössä kapasiteetti on peräti 10 650 henkilöä. Halli toimi vuoden 2013 jääpallon MM-kilpailujen päänäyttämönä. Hallin kylmätekniikka- ja lämmöntalteenottojärjestelmän laitteet valmisti Suomen Tekojää Oy.

Pakkasvakka, Säkylä
Säkylään valmistui vuonna 2009 logistiikkakeskus, jonka pakastevaraston pinta-ala on nykyisellään lähes 20 000 m2:n. Suomen Tekojää Oy valmisti CO2-kylmätekniikkajärjestelmän ja se asennettiin hallin kyljessä sijaitsevaan konehuoneeseen.

Lue lisää: www.pakkasvakka.fi